3. prosinca 2013.

Mali motani burek - imitacija

Pokušavala sam složiti knjige, časopise i papire s receptima... Dugotrajan je to posao jer sam velik broj recepata davno štampala i planirala isprobati ali nikako da dođu na red. Na kraju ništa nije bilo za otpad, ponovo sam sve vratila na hrpe i čekanje za probu :)

Prije nekoliko dana zamijetila sam jedan vrlo privlačan recept kod Lane naziva neobični pužići koji mene podsjećaju na male motane bureke kakvi se posljednje vrijeme nude u pekarama. Djeca vole burek s mesom pa sam se odlučila na isprobavanje ovog recepta. Evo kako sam ga ja pripremila :)


Sastojci:

1 paket gotovih kora (10-11 kora)

Premaz:
40 g svježeg kvasca
400 ml mlakog mlijeka
1/2 žličice šećera
1/2 žličice soli
200 g brašna
125 g omekšanog margarina

Nadjev:
750 g mljevenog mesa
1 veći crveni luk ili 2 manja
2 čena češnjaka
sol
papar
1 žlica vegete
peršin



Priprema:

Pripremiti nadjev: Luk i češnjak nasjeckati na male kockice i popržiti, zatim dodati mljeveno meso. kad je meso promijenilo boju dodati začine (po želji) i pržiti dok ispari sva tekućina.

Pripremiti premaz: Svježi kvasac razmrviti u mlijeku, dodati šećer i sol. Ostaviti par minuta pa dodati brašno i margarin te sve dobro izmiješati.



Odmotati kore (nije potrebno odvajati svaku posebno nego mogu ostati na hrpi). Svaku koru premazati s 4 žlice premaza, s jedne strane nadjenuti s tri pune žlice nadjeva, zamotati u roladu pa gotovu roladu zamotati u pužić. Pužiće slagati na tepsiju obloženu papirom za pečenje, a ostatak nadjeva premazati po njima. Po želji ih posuti sezamom ili kimom.

Peći ih 30 minuta na 200 stupnjeva C u prethodno zagrijanoj pećnici dok dobiju lijepu zlatnu boju.

Sastojke sam u odnosu na original recept malo "pojačala" jer sam ove vrlo zasitne pužiće radila za ručak. Odlično su se slagali uz čašu jogurta. Osim mesa, nadjev može biti: sir, jabuke, gljive, šunka i sir ili neki drugi fini i omiljeni ;)

Broj komentara: 5:

  1. Odličan ovako smotan burek :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Jafi, zaista je fin, a osim toga vrlo jednostavan za pripremu ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Snjezo, sve sam mislila da sam ovde ostavila komentar, sada vidim da nisam. A pitice su bas kao pravi burekcici, jako mi je drago da su se nasli na vasem stolu, u pravu si mogu proci i kao kompletan rucak, verujem da bi bile fine i u slatkoj varijatni.:) Hvala ti puno na isprobavanju, saljem lepe pozdrave!:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. isprobala s integralnim korama..sad znam cemu sluzi premaz,kore su bile kao da sam ih ja zamijesila i razvlacila :D

    OdgovoriIzbriši