Recept
Sastojci:350 g glatko brašna
150 g mekog žutog kukuruznog brašna
20 g svježeg kvasca
250 ml mlake vode
2 žlice kiselog vrhnja (ili mlijeka)
pola žličice soli
pola žličice šećera
5 žlica ulja
Recept u slici |
Priprema:
U posudu za miješanje stavite obično i kukuruzno brašno, promiješajte ih pa u sredinu stavite kvasac, šećer i 50 ml mlake vode promiješajte i ostavite da kvasac počne djelovati.
Kad je kvasac narastao dodajte sol, vrhnje pa uz postupno dodavanje preostalih 200 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto. Dvije žlice ulja dodajte na samom kraju. Pokrijte i ostavite da tijesto naraste.
Kad je tijesto udvostručilo obujam blikujte 7-8 kuglica i složite ih u okrugli kalup promjera 24-26 cm. Po želji kugle premažite masnoćom (preostale 3 žlice ulja) kako bi ih lakše odvojili nakon pečenja. Ostavite da pripremljeni kruh ponovo naraste dok se ugrije pećnica na 200 st.C.
Kruh pecite 35 minuta na 200 st.C.
Super za užinu klincima :-)
OdgovoriIzbriši