Kod mene svi obožavaju tunu, a posebno paštetu od tune. Tražeći odgovarajući recept odlučila sam se za kombinaciju tune i slanih sardela. Dolje navedeni sastojci napuniti će posudu od 600 ml, a pašteta može trajati cijeli tjedan jer ne sadrži jaja.
350 g tunjevine (2 veće konzerve komada tune u ulju)
180 g majoneze (2 vrećice od 90g)
100 g omekšalog margarina
5 trokuta topljenog sira (formađin)
100 g slanih sardela (1 konzerva)
1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Tunu i slane sardele ocijedite o ulja.
Sve sastojke stavite u multipraktik ili u visoku posudu pa miksajte štapnim mikserom dok smjesa ne postane kompaktna. Maslinovo ulje dodajte na samom kraju.
Paštetu držite u hladnjaku.
Recept je rađen na bazi recepta tnove.
Jednostavno i fino. Divnooo!
OdgovoriIzbriši