15. travnja 2017.

Slatki zečići

Vjerujem da je većina završila s pripremama za Uskršnje blagdane, ali... ukoliko želite još stignete ispeći slatke zečiće. Radila sam ih kao poklon dječici, bilo mi je zanimljivije od kupovine slatkiša pa ako se i vama sviđaju evo recept kako bi ih još uvijek na vrijeme stigli pripremiti.

Sastojci:

Tijesto:
600 g brašna
1 suhi di-go kvasac za kolače
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
150 ml mlakog mlijeka
100 ml kiselog vrhnja
50 g omekšalog maslaca 
2 jušne žlice ulja

+ žumanjak i 1 žličica vode za premazivanje



Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Pokriti i ostaviti da naraste.

Kad je tijesto udvostručilo volumen lagano ga premijesite i podijelite na 9 ili više dijelova. Svaki dio posebno zamijesite u glatku kuglu. Kugle malo izdužite i složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pokrijte i ostavite petnaestak minuta da odmaraju. 


Uključite pećnicu da se grije na 180°C. Na jednu stranu svakog tijesta utisnite po dva zrna papra ili komad grožđice - možete oštrim nožem minimalni rez i u njega gurnite grožđicu. 

Kad je pećnica ugrijana, pripremljeno tijesto premažite žumanjkom razmućenim sa žličicom vode, zatim na dijelu iznad očiju oblikujte uši uz pomoć dva reza škarama i stavite peći 30 minuta na 180°C.


Sretan i blagoslovljen Uskrs svima koji ga slave, ostalima želim ugodne praznike provedene u krugu svojih najdražih :)

Nema komentara:

Objavi komentar