Ponekad nam radeći slastice ostanu bjelanci. Evo kako sam ja iskoristila tri bjelanca.
7 dag kristal šećera na 1 bjelanjak
Ja sam radila dvije tepsije puslica od 3 bjelanca i 20 dag šećera.
U bjelanjke se stavi prstohvat soli, miksa se postepeno do največe brzine pa se u njih sipa šećer i miksa duuuugo sve dok se šećer ne otopi. Ja sam miksala 25 minuta. Od te smjese se špricom rade puslice koje sušimo na 100 st.C cca sat vremena.
svaka cast, ispale su ti predivno! meni nikad ne ispadnu kako treba a probala sam na razne nacine..e sad, mozda nisam mutila 25 minuta :-))))) probat ci u tako!
OdgovoriIzbrišihvala, pozdrav, BiserkO
prelepe su :)
OdgovoriIzbrišipredivno su ti ispale ja sam ih jednom pravila i nisam imala baš neka pozitivna iskustva. sljedeći put ako ih budem pravila držat ću se tvojih savjeta:)
OdgovoriIzbrišipozdrav!
predivno su ti ispale, ja sam ih jednom radila ali nisam imala baš neko pozitivno iskustvo. sljedeći put, ako ih budem pravila ću se držati tvojih savjeta:)
OdgovoriIzbrišiIzgledaju odlicno !!!!!!!!
OdgovoriIzbrišiFantasticne su!!!
OdgovoriIzbrišiHvala drage moje :)
OdgovoriIzbrišiRijetko radim puslice, ostavim bjelance u hladnjaku pa prođe par dana i bacim. Malo je dosadno tako dugo miksati, a i mikser se bio pregrijao..
ako se miksa na pari onda treba samo par minuta da se secer otopi i ne treba tako dugo miksati.
OdgovoriIzbrišiUmjesto običnog šećera, možete koristiti šećer u prahu pa nećete morati dugo miješati...
OdgovoriIzbrišida, prijedlog sa šećerom u prahu je vrlo koristan, isprobano!
OdgovoriIzbrišitreba dodavati secer postepeno onda se bolje i krace muti.ja umutim prvo belanca i kad su cvrsta dodajem secer polako i mutim....:)
OdgovoriIzbriši