Sastojci
Tijesto
80 dag glatkog brašna
4 dag svježeg kvasca
prstohvat soli
2 dl mlakog mlijeka
5 jušnih žlica šecera
5 dag otopljenog margarina
2 žlice kiselog vrhnja
korica od pola limuna
1 jaje
1 žutanjak
4 dl mlake vode
Ostalo
miješana marmelada
podravka
1 žutanjak
2 jušne žlice vode
Priprema
U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga mijesiti rukama ili miješati spiralnim nastavcima miksera. Glatko tijesto odrezati na pet komada i ostaviti da stoji pokriveno na toplom mjestu 40-tak minuta da se digne.
Pobrašniti radnu površinu pa na njoj svaki od pet komada razvaljati u krug debljine pola centimetra. Krugove rezati na 5-6 trokuta (ovisno o širini kruga) pa na svaki širi kraj staviti žlicicu marmelade i zamotati u kiflu tako da se prvo malo približe krajevi i stisnu oko marmelade pa onda zarola do kraja.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiynGRQXy904zyeNPWq4BhK1qVPQoVEHq2q50lPycteGzc67h8iGWbLqGqD75NmRcpOqC7xKNFPfDsOpyPVtEgeA1RyEVgswuRxMO2Brg6hHieFSKbMWOUtRDMExxyhHu8iC_kWopIrQv8/s400/KOLAZ.png)
Tepsiju obložiti papirom za pecenje. Zamotane kifle stavljati u tepsiju jednu blizu druge. Tako potrošiti svih 5 komada tijesta.
Upaliti pecnicu na 200 st.C, kiflice ostaviti par minuta da se dižu pa kad je pecnica zagrijana premazati krajeve kiflica vodom a sredinu žumanjcem izmiješanim sa 2 žlice vode.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEih9IwU8nlj3ulNOeqvJ6Gyvc2_7_fz5S8VaDuprBnWpBSgU-Sf5y2nSVOQS4kabNOdtYsexBaObXaTCdHAqwAzYrCv4iS4-EiXmnN2llVBqri49o7xVW_NdQ_KL_6yAD_kwJl0AyMInVo/s400/958e67a71fa63128052440660082b3ce_content_medium.jpg)
Peci dok ne dobiju lijepu zlatnu boju, cca 20 minuta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiS8CzxaYfgRxG1ZvpLhWYT8UrzbW4CzbFWnguoWbeTK7nZZGwX4pNPwTxSr8QBDCY_AjT6ckch6MjbyBjoiW751ufwhpe6tjU06vmmOacwDBXUYuMc8hy_0e03aFtXpXdOuLeD2ZwaJ00/s400/kolaz+2.png)
Savršene su,mogu misliti i kako su ukusne!
OdgovoriIzbrišiStvarno su fine!
OdgovoriIzbrišijoj tak bi sad jenu, predivne su!
OdgovoriIzbrišipredivne su stavrno, ljepse ne vidjeh...
OdgovoriIzbrišiHvala svima na pohvalama !
OdgovoriIzbrišiMi ih kući svi obožavamo, nadam se da će se i vama svidjeti ako ih isprobate :)
mmm, presjek mi izgleda kao buhtle...predobro izgledaju :)
OdgovoriIzbrišiovo sam ti vidjela na stranici Coolinarike, odlicno izgledaju, bas prekrasno mekano :))
OdgovoriIzbrišiA ja danas cijeli dan na vocu :(:(:(
Napravila sam ih, preeeelijepe su!
OdgovoriIzbrišidanas sam ih pravila prvi put predobre
OdgovoriIzbriši