17. ožujka 2009.

Recept za mramorni jogurt kolač

Ovo je totalno jednostavno, jeftino i ukusno. Gotovo je za 35 minuta :)




Sastojci
sastojci se mjere u cašama od jogurta - 2 dcl

1 caša jogurta
1 caša šecera
2 caše brašna
3/4 caše ulja
2 jaja
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa
3 žlice kuhane kave
masnoca i brašno za kalup
ili masni papir


Priprema

Ukljuciti pecnicu na 175-180 st.C
Kalup namastiti i pobrašniti ili umetnuti masni papir za pecenje.
Miksati jaja sa šecerom, polako dodati ulje, zatim naizmjenicno brašno sa praškom za pecivo i jogurt. Podijeliti tijesto na dva dijela, pa u jednu polovinu tijesta umiješati kakao i kavu.

U kalup ulijevati istodobno tamno i svijetlo tijesto praveci šare kao na mramoru.
Peci 20 min na 175-180 st.C u manjem kalupu (cca 30×25 cm).
Pecen kolac razrezati i posuti šecerom u prahu.


3 komentara:

  1. Ovde sam pokusavala da ostavim komentar :)))
    Strasno i se svidja kako ti je testo od kolaca rastresito, lepo ispeceno i socno!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. danas kad si svratila u ducan da me pozdravis ,sjetila sam se da bi mogla napravit neki kolac na pauzi,ovaj mramorni je stvarno bio brzo gotov,i jako dobar ,suprug kaze da odmah navečer planiram isti da napravim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) zaista je brzo gotov ali uglavnom kod nas brzo i nestane ;) Vidimo se kad se na poslu smanji gužva ;)

      Izbriši