Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
28. ožujka 2009.
Pašta sa tunom
Sastojci za 4 osobe
400 gr pašte - svrdla (fusili) ili
peneti sa crtama
5 dcl pasirane rajcice
150-200 gr (jedna veca konzerva) komadica tune u ulju
5 dag margarina
po želji bosiljka ili origana
Priprema
Paštu skuhati u malo posoljenoj i nauljenoj vodi loncu od 2 litre, bit ce taman da kasnije u njemu ostane pašta. Kad je kuhana, staviti poklopac malo na koso kako bi ostao mali otvor, krpu prebaciti preko poklopca od jedne do druge rucke (na taj nacin pridržavamo poklopac)i tako ocijediti. Paziti da se dobro ocijedi, par puta protresti i ponovo nagnuti kako bi sva tekucina izašla.
Znaci, pašta je ostala u istom loncu, dodati margarin pa izmiješati da se otopi, zatim dodati pasiranu rajčicu i tunjevinu i sve zajedno dobro promiješati i jelo je gotovo.
Posluživanje
Servirati toplo, a po želji možete dodati origano, bosiljak ili naravno parmezan.
Oznake:
brzo,
ekonomično,
jela,
rajčica,
tijestenina,
tuna
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
ciao :)
OdgovoriIzbrišisvi su me vasi recepti odusevili!
ali ovaj...to ko da je neko drugi napisao :(
ne mozete otvoriti skatulu pomidora i ravno ju bacit na pastu bez ikakvopg kuhanja... :/
to se ljepo poprzi malo luka ili cesnjaka na masl.ulju(nikako margarin!), doda se pomidor i pusti se da zakuha,doda se malo soli i na ugasenoj vatri se doda tuna i zacini...njammmm :P