Frutolina
je lagana voćna torta koju možete pripremati u različitim kombinacijama voća i
biskvita. Ukoliko ne želite peći iskoristite kupovnu koru za podlogu. Ako je u
paketu jedna kora drugi red može biti od piškota, ako su dvije kore onda piškoti
nisu potrebni. Ukoliko nemate kupovnu koru i nećete peći onda možete složiti
piškote kao podlogu i sredinu torte. Isto tako podlogu možete brzo i sami
ispeći. Krema je lagana, a sastoji se od spoja pudinga i tučenog slatkog
vrhnja.
Nakon završetka slaganja kreme i tijesta složite
voće i to: samo jednu ili nekoliko vrsta da bi dobili šarenu tortu. Kako bi
voće zadržalo svoju svježinu prelite ga odličnim svijetlim Dr.Oetker Preljevom za torte Fix
koji se priprema u samo pola minute.
Recept za voćnu tortu Frutolina:
Sastojci
Podloga:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
Podloga:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
Krema:
1 puding od vanilije
4 žlice šećera
500 ml mlijeka
4 lista želatine
500 ml slatkog vrhnja
1 puding od vanilije
4 žlice šećera
500 ml mlijeka
4 lista želatine
500 ml slatkog vrhnja
Ostalo:
150 ml mlijeka
2 žlice ruma
150 ml mlijeka
2 žlice ruma
1
žlicu šećera
200 g piškota
200 g piškota
500
g voća
1 vrećica Dr. Oetker Preljeva za torte Fix, svijetli
1 vrećica Dr. Oetker Preljeva za torte Fix, svijetli
250
ml vode
Priprema
Za podlogu iskoristiti kupovnu biskvitnu koru ili ispeci biskvit od navedenih sastojaka na 180 st.C.
Za kremu namočiti želatinu u hladnu vodu oko 10 minuta. Za to vrijeme u mlijeko zakuhati puding i šećer, a kad je kuhano dodati ocijeđenu želatinu.
Puding ohladiti povremeno miješajući da se ne stvori korica ili pokriti prozirnom folijom za domaćinstvo.
Čvrsto izraditi slatko vrhnje, a od gotovog odvojiti nekoliko žlica u čašu ili šalicu, pokriti prozirnom folijom i spremiti u hladnjak. Preostalo tučeno slatko vrhnje lagano dodati ohlađenom pudingu i dobro promiješati.
Za podlogu iskoristiti kupovnu biskvitnu koru ili ispeci biskvit od navedenih sastojaka na 180 st.C.
Za kremu namočiti želatinu u hladnu vodu oko 10 minuta. Za to vrijeme u mlijeko zakuhati puding i šećer, a kad je kuhano dodati ocijeđenu želatinu.
Puding ohladiti povremeno miješajući da se ne stvori korica ili pokriti prozirnom folijom za domaćinstvo.
Čvrsto izraditi slatko vrhnje, a od gotovog odvojiti nekoliko žlica u čašu ili šalicu, pokriti prozirnom folijom i spremiti u hladnjak. Preostalo tučeno slatko vrhnje lagano dodati ohlađenom pudingu i dobro promiješati.
Slaganje:
Biskvitnu podlogu staviti na pladanj za tortu pa oko nje namjestiti obruč kalupa za torte . Poprskati mješavinom mlijeka, ruma i šećera. Premazati polovinom kreme zatim na nju složiti piškote kratko namočene u mješavinu mlijeka, šećera i ruma. Na kraju staviti preostalu kremu i poravnati, a po vrhu ukrasiti ploškama voća po želji.
Biskvitnu podlogu staviti na pladanj za tortu pa oko nje namjestiti obruč kalupa za torte . Poprskati mješavinom mlijeka, ruma i šećera. Premazati polovinom kreme zatim na nju složiti piškote kratko namočene u mješavinu mlijeka, šećera i ruma. Na kraju staviti preostalu kremu i poravnati, a po vrhu ukrasiti ploškama voća po želji.
Pripremiti
preljev za torte: Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i
ručnom mutilicom miješati pola minute. Preliti preko voća pa staviti u
hladnjak.
Kolač
prije rezanja držati u hladnjaku preko noći. Prije posluživanja skinuti obruč i
ukrasiti ju ostavljenim tučenim slatkim vrhnjem.
Pogledajte
više o Preljevu za torte Fix i drugim dodacima za kolače ovdje .
Nema komentara:
Objavi komentar