24. svibnja 2013.

Slatki nered


Eh, da je svaki nered ovako sladak i da ga se čisti žličicom, svijet bi bio ljepše mjesto:).



Ovu slasticu s pravom možemo zvati slatki nered jer se u čaši nalazi nekoliko različitih slojeva: od čokolade, slatkog pirea, mascarponea pa preko piškota sve do jagoda na vrhu. Kako bi one zadržale svoju svježinu prelite ih odličnim crvenim Dr.Oetker Preljevom za torte Fix koji je gotov u samo pola minute.


Sastojci za 6-8 čaša:

Pire:
200 g jagoda
1 žlica šećera u prahu


Krema:
300 ml slatkog vrhnja
500 ml sira mascarpone
5 žličica šećera u prahu


Namakanje piškota:
150 ml mlakog mlijeka
3 pune žličice praška za nescafe



Ostalo:
150 g piškota
30 g čokolade
500 g jagoda
1 vrećica Dr. Oetker Preljeva za torte Fix, crveni

250 ml vode



Priprema

Očistiti jagode, a 200 g uz dodatak šećera u prahu štapnim mikserom usitniti u pire.
Pripremiti čaše ili zdjelice za sladoled. Otopiti čokoladu pa njome prošarati stjenke čaša.

Čvrsto izraditi slatko vrhnje sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, zatim mu primiješati sir mascarpone.
Pripremiti nescafe za umakanje piškota.


Slaganje:
U svaku čašu prethodno prošaranu čokoladom staviti po tri žlice pirea od jagoda.
Preko pirea staviti red kreme, zatim piškote namočene u nescafe, 2-3 jagode na ploške pa ponovo kremu. Sve dobro utisnuti, a po vrhu kremu poravnati te prekriti slojem jagoda također narezanih na ploške. Isto ponoviti u svim čašama.


Pripremiti preljev za torte: Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i ručnom mutilicom miješati pola minute. Preliti preko voća pa staviti u hladnjak.


Slatki nered možete poslužiti već nakon kraćeg hlađenja ili ostaviti preko noći u hladnjaku za idući dan.


Pogledajte više o Preljevu za torte Fix i drugim dodacima za kolače ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar