5. travnja 2014.

Pet omiljenih slastica - blogerska igrica

Gaga s bloga Iz moje kuhinje me nominirala za aktualnu igricu blogera "Pet omiljenih poslastica" a koju je osmislila Vera s bloga Astal - kuhinja moje ravnice u kojoj bismo trebali izabrati pet najdražih slastica s bloga..


Zaista mi je teško odabrati samo pet omiljenih slastica. Volim slatko jesti i pripremati, kombinirati.. Još od početka srednje škole pečenje novih kolača bila mi je glavna vikend zanimacija :)

Slastice koje sam odabrala među pet omiljenih su:

Princeze - kod mene cijela doza može nestati doslovno u dva dana, nas četvero ih obožavamo. Davno sam ih naučila raditi, a u bilježnici još uvijek imam papirić s natuknicama koje sam zapisivala s jedne radio emisije u kojoj se govorilo o tome kako uspješno pripremiti i ispeći kore.Buhtle - također recept iz stare bilježnice. Omiljen u mojoj užoj i široj obitelji. Za nas četvero uglavnom radim mjeru i po, a slažem ih u pravokutni kalup veličine 25x30 cm (4 reda po 5 buhtli).


Čupavci - recept koji sam najviše puta u životu koristila :) Radila sam ih za raznorazne prilike jer ih oko mene svi obožavaju. Također iz prastare bilježnice ;)Tiramisu sladoled - recept koji sam kombinirala za sebe :). Kupovala sam gotovi sladoled dok nisam pogodila identičan okus na što sam posebno bila ponosna jer ga obožavam.


Davidove rolnice - kako i piše u receptu posvećene su mom nećaku Davidu, a postale su omiljene okusom i jednostavnim načinom pripreme. Redovno su u najužem izboru sitnih kolača za razne prigode.


Osim ovih obožavam tortu od oraha s vodom - torta po receptu koji se nekad koristio za svadbene torte, zatim: krempite, krafne iz pećnice, dukatela kocke .. mogla bi nabrajati još dugo ;)


Molim autore sljedećih blogova da se pridruže igrici:
1. Mamina jela
2. Minjina kuhinjica
3. Just Cake The Cupcake
4. Ave dulcis
5. T and T kitchen

Preuzmite naljepnicu, napišite tekst na svom blogu i prosjedite/nominirajte dalje koga želite.

3 komentara: