Recept:
Sastojci:
Sastojci:
1,20 kg krumpira
400 g roštiljskih ili domaćih kobasica
1 veća glavica luka
malo peršina
50 ml ulja
2 žlice brašna
1 žličica mljevene paprike (po želji)
sol, papar, vegeta
voda po potrebi
Priprema:
Krumpir operite, ogulite i narežite na deblje kolutove pa stavite u dublju posudu. Luk i peršin nasjeckajte, dodajte ulje, brašno, mljevenu papriku, sol, papar i vegetu pa u ovu smjesu dodajte narezani krumpir. Dobro promiješajte da se na svaki kolut primi malo smjese.
Dio kobasica narežite na duže komade. Preostale kobasice narežite na sitne komade pa promiješajte s krumpirom.
Tepsiju premažite uljem, pa u nju istresite krumpir i prekrijte većim komadima kobasice.
Pažljivo ulijte tople vode (uz rub tepsije da ne ispere začine) toliko da prekrije više od polovine krumpira.
Tepsiju prekrijte aluminijskom folijom koju malo izbockajte da bi prilikom pečenja mogla izlaziti para.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st.C 30 minuta poklopljeno, zatim otkrijte i pecite još 20 minuta otkriveno da sve dobije lijepu boju.
Link na original recept .
Upravo sam prilikom traženja linka na ovaj recept naišla na još bolji pod istim nazivom :) Eto.. prvom prilikom moram i taj isprobati ali s domaćim kobasicama :)
Merhabalar, mükemmel görünüyor. Ellerinize Sağlık.
OdgovoriIzbrišiSaygılarımla..
Ovo mi se čihni jako dobrim, volim jela s krumpirom. Podsjeća me sasvim malo na francuski krumpir, samo što je ovo lakše jelo.
OdgovoriIzbrišiI mi volimo jela s krumpirom, ovoje lagano za pripremu a isto tako lakše je od onog klasično pečenog krumpira.
Izbriši