28. ožujka 2009.

Pizza Margerita

Vecina djece ne voli gljive i ostale dodatke pa se to pretežno svodi na pizzu margeritu - rajcica, šunka,sir i origano..



Nemojte se začuditi što radim malo deblje tijesto, inače bi morala peći još koju tepsiju jer kod mene svi puno klopaju :)

Tijesto:
80 dag brašna
40 gr kvasca (jedna kockica)
1 žlicica šecera
prstohvat soli
1-2 žlice ulja

Nadjev
3 - 5 dl pasirane rajcice
25 dag sira gaude ili podravca
25 dag šunke za pizzu
origano

Priprema

Umijesiti tijesto i pustiti petnaestak minuta na toplom da se diže :)

Premijestiti, podijeliti na dva dijela i razvaljati kvadrate velicine velike tepsije.



Tijesta poprskati vodom, namazati pasiranom rajcicom. Posuti ribanom šunkom ili poslagati fete šunke da pokrije cijela tijesta, naribati sir te posipati origanom.
Peci 15 minuta na 200 st.C.

2 komentara:

  1. Draga Masatera, nasmijala sam se kad si rekla da ti je tijesto deblje da ne bi pekla jos koju,
    znam tocno kako to ide jer je u mojoj kuci isti slucaj,
    svi je vole , a ja prva.
    Al ipak, radim sa tankim tijestom pa makar cijelo popodne ponekad pekla, jer je stvarno okus drugaciji,
    Al to je vec stvar ukusa, a o tome je glupo raspravljat.
    Mom muzu prije ni jedno tijesto nije bilo dovoljno debelo, za njega sto deblje to bolje, dok nije oprobao tanko.
    Nemoj mi zamjerit :):)
    A u pizzu Margheritu ne ide sunka,
    to bi bilo kao pravilo,
    ali.....kako god je zvali vjerujem da je bilo jako, jako ukusno :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Da već mi je netko rekao da ne ide šunka, ali kod nas se tako zove pizza bez gljiva, tj.sa šunkom i sirom. Ona sa sirom je obično quattro formagi - četiri vrste sira. Zašto bi nešto zamjerila, dok smo živi, učimo se :)

    OdgovoriIzbriši