12. rujna 2009.

Šubare ili ruske kape

Jako fini kolači za koje treba malo više strpljenja :)



Sastojci:

Tijesto za dvije kore
12 jaja
12 jušnih žlica šecera
10 jušnih žlica vode
3 jušne žlice kakaa
pola praška za pecivo
25 dag brašna

Krema
0,5 l mlijeka
5 jušnih žlica brašna
1 vanilin šecer
15 dag šecera
12,5 dag margarina
10 dag šecera u prahu

Ostalo
10 dag cokolade za kuhanje
5 dag margarina
2 žlice ulja
15 dag kokosa



Priprema

Ukljuciti pecnicu da se ugrije na 180 st.C.

Tijesto:
Umutiti bjelanjke sa 5 dag šecera. Žutanjke i 10 dag šecer pjenasto umutiti, zatim dodati vodu, brašno izmiješano s praškom za pecivom i kakao kojeg smo prosijali. Na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka.

Dva lima od rerne obložiti papirom za pecenje te staviti peci (u zagrijanu pecnicu) svako tijesto po 20 min na 180 st.C.



Krema:
Mlijeko, brašno, 15 dag šecera i vanilin šecer skuhati. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin sa 10 dag šecera u prahu.



Od biskvita rezati krugove sa najmanjom cašom ili kalupom. Spajati po dva kruga kremom, premazati kremom i stijenke spojenih krugova, uvaljati u kokosovo brašno. Na kraju gornji dio šubara premazati cokoladnom glazurom (ja to radim žlicicom).
Šubare su gotove, a po želji ih možete dodatno ukrasiti :)



Ukoliko imate visok kalup za rezanje ili tanku oštru čašu možete premazati jedno tijesto, prekriti drugim pa zajedno rezati kolačiće i odmah dobiti spojene krugove :)

Broj komentara: 13:

  1. Come devono essere una goduria questi dolcetti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasne šubare. Moja ih strina uvijek pravi, ali stavi pekmez gore. Više mi se sviđaju ovako s čokoladom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasne su ti ispale. A i slike su odlične. Ti stvarno imaš strpljenja spretne i vješte ruke!

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam ih još nikada radila,ali znam da su jako fine,predivno izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  5. kolač mog djetinjstva! obožavam ih... :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ovo su definitivno najljepse subare koje sam vidjela!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Oduvjek sam voljela izgled šubara, baš su ko male tople kapice. Nikad ih nisam sam radila, nemam baš strpljenja za takve stvari. Ako se ikad odlučim za tu avanturu znam gdje ću potražit recept! :)

    P.S.
    Srčeka na njima su preslatka! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako fino, ja sam to davno jela i svidjelo mi se (inače volim kokos ;))

    OdgovoriIzbriši
  9. prvi put pravim šubarice i uspjela sam yeeeessss
    mene inače smatraju antitalentom za kolače a i sama sam toga svjesna jer ih ne volim jesti...
    pošto je prekosutra Božić dala sam si ruda da za muža i djecu napravim neke kolačiće. jedni od njih su ŠUBARE

    Bravo ja!!!zar ne???

    OdgovoriIzbriši
  10. Naravno bravo !!!
    Svaka čast, ja ih rijetko radim jer su naporne, ali stvarno su fine. Sve najbolje tebi i tvojima !!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ciao ^_^ mi sembrano davvero deliziosi! Li proverò ;)
    Buona giornata
    Sonia

    OdgovoriIzbriši