8. siječnja 2015.

Kućni prijatelj ili cantunccini

Vjerujem da je većina već radila ili bar isprobala ovakve kekse. Jednostavni su za pripremu i savršeni za degustaciju uz dobru kavu, čaj ili neskafe.

Ipak.. moram napomenuti da ovi keksi nisu za one s osjetljivim zubima jer su im glavni sastojci cijeli orašasti plodovi.

Evo recept kako sam ih ja napravila:




Sastojci:

2 jaja
150 g šećera
220 g brašna
pola žličice praška za pecivo
70 g oraha
70 g grožđica
70 g badema
50 g margarina
korica limuna
korica naranče

Recept u slici i riječi



Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite tijesto. Tijesto će biti malo ljepljivo, ostavite ga da odmara 2 sata. Nakon toga oblikujte dvije štruce širine 5-6 cm te dužine 30 cm. 

Pripremljene štruce pecite 15-20 minuta na 200 st.C. 

Pečene štruce odrežite na koso na fete debljine jednog centimetra, složite ih na tepsiju pa malo zapecite (8-10 min).

Ohlađene spremite u limenu kutiju.



Napomena: Ukoliko vam bude problem oblikovanje tijesta rukom, slobodno ga nanesite špatulom ili žlicom u oblik štruce.

2 komentara: