Ipak.. moram napomenuti da ovi keksi nisu za one s osjetljivim zubima jer su im glavni sastojci cijeli orašasti plodovi.
Evo recept kako sam ih ja napravila:
Sastojci:
2 jaja
150 g šećera
220 g brašna
pola žličice praška za pecivo
70 g oraha
70 g grožđica
70 g badema
50 g margarina
korica limuna
korica naranče
Recept u slici i riječi |
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto. Tijesto će biti malo ljepljivo, ostavite ga da odmara 2 sata. Nakon toga oblikujte dvije štruce širine 5-6 cm te dužine 30 cm.
Pripremljene štruce pecite 15-20 minuta na 200 st.C.
Pečene štruce odrežite na koso na fete debljine jednog centimetra, složite ih na tepsiju pa malo zapecite (8-10 min).
Ohlađene spremite u limenu kutiju.
Napomena: Ukoliko vam bude problem oblikovanje tijesta rukom, slobodno ga nanesite špatulom ili žlicom u oblik štruce.
Izgledaju super :) Pozdrav
OdgovoriIzbrišiHvala :)
Izbriši