10. ožujka 2009.

Mramorni kuglof





Sastojci

Svijetli dio
25 dag omekšalog margarina (ili maslaca)
25 dag šecera
1 vanilin šecer
2 jušne žlice ruma
prstohvat soli
5 jaja
38 dag glatkog brašna
1 prašak za pecivo
4 jušne žlice mlijeka

Tamni dio
1 jušna žlica kakaa
1 jušna žlica šecera
2 jušne žlice mlijeka
Priprema

Miksati omekšali margarin pa dodavati i miksati sastojke redom kako su navedeni za svijetli dio. Dvije trecine tijesta rasporediti u kalup za kuglof. U preostali dio dodati sastojke za tamni dio.



Rasporediti tamno tijesto po svjetlom pa vilicom spiralno okretati crni dio u bijeli i natrag u krug preko cijelog kuglofa.



Lagano poravnati pa staviti peci na 175 st.C sat vremena. Gotovo preokrenuti na veci pladanj i posipati šecerom u prahu.

Broj komentara: 5:

  1. Prelep je mramorni i uvek tako socan i mirisan!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mnogo volim kuglof,predivan je!

    OdgovoriIzbriši
  3. hvala za recept, tek sam nedavno kupila kalup, pa tražila recept, naišla na ovaj, probala i ispalo je fenomenalno.... nimalo suho.... oduševljeni i ja i moji klinci... pozz

    OdgovoriIzbriši
  4. Recept vam je odlican,stvarno je mnogo lep kolac.Svi kojima sam preporucila vas recept su odusevljeni.Hvala vam puno.

    OdgovoriIzbriši