29. rujna 2009.

KuVarijacije - Brankin kruh

Ovog smo mjeseca u igrici KuVarijacije koju je pokrenula mamajac, isprobavali Brankin recept za kruh i foccaciu.



Ja sam isprobala recept za kruh.



Od sastojaka je potrebno samo:

1 kg brašna
1 kocka svježeg kvasca
8 dl mlake vode
1-2 žličice soli
žličica šećera



Prvo se u zdjelu stavi mlaka voda, u nju se umiješa kvasac, sol i šećer. Sve se dobro razmuti i onda postepeno dodaje brašno.



Tijesto je potrebno više puta ostaviti da udvostruči volumen i premijesiti (ja sam ga premijesila 4 ili 5 puta). Zatim tijesto iz posude prebaciti na dobro pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati u oblike po želji te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 220 st.C oko 20 minuta.



Kruh mi se jako svidio, mekan je, korica tanka, baš odličan!



Jako mi je drago da sam isprobala ovaj recept, a možda ga još koji put napravim.
Inače preferiram klasičan način i svoj samo malo moderniziran recept jer tako se u Istri peče i svaka me izrada kruha podsjeća na: djetinjstvo, pokojnu baku, tetu koja radi fina istarska jela i peče fantastičan kruh, prvu trudnoću kad su mi susjede nosile topli domaći kruh.....

Kruh na Brankin način mi se jako svidio :) a osobito volim vidjeti kad ona stavi slike kruha, imam osjećaj da ga ispeče toliko kao da kući ima pravu pekaru :))

Broj komentara: 13:

  1. kruh ti stvarno izgleda fantastično!

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga, kruh je prekrasan, a naročito dobro izgleda na slici u ruci. Predivna sredina.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sjajno izgleda.Fotkice su predivne.Ovo je jako dobar recept!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super ti je ispao kruh. Jako lijepo izgleda, mekano iznutra, hrskavo izvana. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Rekla sam ti vec da si prava vrijednica :)
    kruh ti fantasticno izgleda, stvarno krasno.
    Drago mi je da ti se recept svidio,
    a za pekaru u kuci....hahahha....
    da, i meni se tako ponekad cini.
    Inace ovaj kruh radim 2 puta na tjedan, ali u malo vecim kolicinama, tako da ostavim sto mi je potrebno za taj dan a ostatak zamrznem i vadim po potrebi.
    Svaka cast draga moja !!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Hello dear Masatera,
    amazingly light and airy is your bread geworden.Super delicious. Compliment
    Kindest regards from Nuremberg, Jacob

    PS: great blog Outfit

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasan kruh! Vrijednice, koliko si recepata samo isprobala!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala svima!
    Jacktels thanks !!
    Snježo nešto sam i prije ovog mjeseca isprobala :)

    OdgovoriIzbriši
  9. koliko krasnih kruhova danas, a tvoj je isto predivan!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. Kruh je odličan, da mi je sada koja šnita...

    OdgovoriIzbriši
  11. Sve je to fino, njam!!! S puno kalorija!!! A vidi se da i sama volis probat..kak si debela..bucka!!!

    OdgovoriIzbriši