7. rujna 2009.

Pohana piletina - FBI rukavice - dvi ribe, dva kumpira 2.dio

U igri FBI rukavice koju je pokrenula mamajac, istražujemo Brankin blog dvi ribe, dva kumpira.



Do sada nikad nisam pohala piletinu iz straha da li će u sredini ostati sirova, a priča o kuhanoj pa pohanoj piletini mi se nije previše svidjela. Srećom Branka ima recept za perfektno pohanu piletinu, jučer sam ga isprobala i totalno sam oduševila sebe i moje ukućane :)



Ja sam za 1.25 kg piletine koristila:
3 veća jaja
malo brašna
dvije šake krušnih mrvica
šaka ribanog parmezana
sol
ulje za prženje



Piletinu je potrebno očistiti od kože, eventualne masnoće i dobro posušiti. Zatim ju posoliti i uvaljati u brašno, jaja te na kraju u krušne mrvice koje smo izmiješali sa ribanim parmezanom.



Ovo već ovako sirovo fantastično miriši :)



Zatim piletinu ispržiti u srednje zagrijanom ulju, tek da se napravi lijepa zlatna korica. Iz ulja izvaditi na papirnate salvete da upiju masnoću i složiti u pleh na koji smo stavili žicu za kolače. Time se spriječava dodir piletine sa masnoćom koja se iz nje ocijedi.



Tako složenu piletinu pokriti aluminijskom folijom i staviti peći u zagrijanu pećnicu. Ja sam pekla na 200 st.C 45 minuta - vrijeme pečenja ovisi o debljini komada piletine.



Ovo morate isprobati, piletina je perfektno pohana, izvana hrskava korica a unutra savšeno pečena i sočna za prste polizati !!

Broj komentara: 12:

  1. Mi fai venire una fame con questo piatto , buono!

    OdgovoriIzbriši
  2. Danas sam pregledavala Brankin blog i ova piletina mi je zapela za oko! Odlično!

    OdgovoriIzbriši
  3. i ja imam ovaj recept pribeležen za isprobavanje... evo mi još razloga više kad si ga ovako pohvalila, da to i ja definitivno uradim :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Wow , draga moja ovo e fenomenalno... oh gladna sam otnovo! Volim edno :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prefino..isto smo kuhale,tj.pohale,jer to sam i ja jučer imala ...odlično izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja pohanu piletinu obozavam, probala sam je raditi na milion nacina, ali od kada sam napravila ovo, svi drugi su pali u zaborav ;))
    Lijepo ti izgleda ;))

    OdgovoriIzbriši
  7. Stvarno jako privlačno izgleda. Ni ja još nisam sama pohala piletinu zbog istog straha o kojem ti pišeš. Moja mama je tu maher, njoj nikad nije ni malo sirova. :)
    Ovo s kuhanjem pa pohanje piletine mi nekako gadnjikavo zvuči. :)

    Ovaj Brankin recept je na listi za isprobavanje već duže vrijeme ali kako rijetko jedemo pohano općenito još nije došao na red. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Poštovan!
    Piletinu često poham, ne vidim problem i zbog čega strah?
    Poham je najnormalnije: brašno, jaje, krušne mrvice. Ugrijem ulje u užoj posudi (da dobijem dubinu), ubacim par komada pohanih, smanjim plin na minimum, pokrijem posudu, pet šest minuta, okrenem meso, ponovno pokrijem, poham do lijepe zlatno žute boje (upravo ova koja je na slici).U čemu je "kvaka" poha se pokriveno na minimumu neće izgorit a pečeno bude vjerujte propisno i vrlo ukusno. Probajte,
    Lijepi pozdrav iz Rijeke od Alme

    OdgovoriIzbriši
  9. probala sam ju i znam da je savrsena:))

    OdgovoriIzbriši
  10. poz piletina izgleda fantazija, samo me zanima šta je ova žica za kolače?

    Gdje to kupiti?

    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  11. Tu sam žicu ja naručila preko interneta od neke firme koja se bavi prodajom alata za izradu kolača. Izgleda kao rešetka iz pećnice samo što se nju može sklopiti.

    OdgovoriIzbriši