8. travnja 2009.

Istarska supa

Supa je još od davnine karakteristika istarske trpeze. Posebno paše u hladnim zimskim vecerima kada se i na otvorenom ognjištu, kojih uj Istri ima i danas u ugostiteljskim objektima i u privatnim kucama, može ugrijati vino i popržiti kruh.

Istarska supa radi se i pije iz bukalete :)



Sastojci

9 dl vina (Teran ili Borgonja)
50 gr šecera
150 gr kruha
1 žlicica maslinovog ulja
na vrh noža papra


Priprema

U bukaletu staviti malo temperirano vino, dodati šecer i ulje. Ploške kruha popržiti na ognjištu ili na ploci peci na drva pa odmah tople žlicom uroniti u pripremljeno vino.

Piti u dobrom društvu :)

4 komentara:

  1. I, stvarno osim dobre supe društvo je najvažnije!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prelepa je!Dodelila sam ti Sestrinsku nagradu na mom blogu!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dodelila sam ti Sestrinsku nagradu na mom blogu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala!! Baš si me obradovala :) Pusa!

    OdgovoriIzbriši