Supa je još od davnine karakteristika istarske trpeze. Posebno paše u hladnim zimskim vecerima kada se i na otvorenom ognjištu, kojih uj Istri ima i danas u ugostiteljskim objektima i u privatnim kucama, može ugrijati vino i popržiti kruh.
Istarska supa radi se i pije iz bukalete :)
Sastojci
9 dl vina (Teran ili Borgonja)
50 gr šecera
150 gr kruha
1 žlicica maslinovog ulja
na vrh noža papra
Priprema
U bukaletu staviti malo temperirano vino, dodati šecer i ulje. Ploške kruha popržiti na ognjištu ili na ploci peci na drva pa odmah tople žlicom uroniti u pripremljeno vino.
Piti u dobrom društvu :)
I, stvarno osim dobre supe društvo je najvažnije!
OdgovoriIzbrišiPrelepa je!Dodelila sam ti Sestrinsku nagradu na mom blogu!
OdgovoriIzbrišiDodelila sam ti Sestrinsku nagradu na mom blogu!
OdgovoriIzbrišiHvala!! Baš si me obradovala :) Pusa!
OdgovoriIzbriši