Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
4. travnja 2009.
Istarske kobasice
Sastojci
10 kg svinjskog mesa
180 gr soli
20 gr papra
120 gr cešnjaka
4 dl bijelog istarskog vina
4 komada lovorovog lista
Priprema
Očišcen cešnjak izgnjeciti nožem i kuhati ga s lovorovim listom u vinu dok vino ishlapi na pola količine.
Meso samljeti na grubo, posoliti ga i dodati pasirani kuhani cešnjak. Dobro izmiješati, smjesom puniti crijeva i oblikovati kobasice.
Kobasice objesiti na dug deblji štap i sušiti 10-15 dana kraj ognjišta. Medu njih staviti lovorove grane sa lišcem kako se nebi dodirivale.
Mogu se pržiti na ulju, spremiti na vinu, na roštilju..., nakon 15 dana se mogu jesti sirove kao salama, napraviti od njih šugo te na razne druge nacine. Osušene se mogu cuvati u zamrzivacu, u ulju ili u masti.. naravno ako ih sve odmah ne pojedete :)
Oznake:
istra,
suhomesnato
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Mnogo e ubavo! Bravo.
OdgovoriIzbrišikoliko mesa-koliko slanine?
OdgovoriIzbriši