Sastojci:
Tijesto:
450 g brašna120 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 jaje
200 ml vrhnja
100 g maslaca
Ribana korica limuna
Nadjev:
50 g šećera
1 vanilin šećer
3 jušne žlice ruma
50 g grožđica
100 ml vrelog mlijeka
Ostalo:
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak da odmori bar sat vremena. Za to vrijeme pripremiti nadjev.
Tijesto tanko razvaljati,
rezati na kvadrate veličine 7x7 cm i svaki nadjenuti žlicom nadjeva. Preklopiti
dva suprotna kraja i oblikovati roščiće.Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak da odmori bar sat vremena. Za to vrijeme pripremiti nadjev.
Premazati ih
razmućenim jajem i peći 15 minuta na 200 st.C.
Pečene posuti
šećerom u prahu pa spremiti u limenu kutiju.
Super! Za svaku preporuku, pinujem i pravim!
OdgovoriIzbriši