Ovog smo mjeseca u igrici KuVarijacije koju je pokrenula mamajac, isprobavali Brankin recept za kruh i foccaciu.
Ja sam isprobala recept za kruh.
Od sastojaka je potrebno samo:
1 kg brašna
1 kocka svježeg kvasca
8 dl mlake vode
1-2 žličice soli
žličica šećera
Prvo se u zdjelu stavi mlaka voda, u nju se umiješa kvasac, sol i šećer. Sve se dobro razmuti i onda postepeno dodaje brašno.
Tijesto je potrebno više puta ostaviti da udvostruči volumen i premijesiti (ja sam ga premijesila 4 ili 5 puta). Zatim tijesto iz posude prebaciti na dobro pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati u oblike po želji te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 220 st.C oko 20 minuta.
Kruh mi se jako svidio, mekan je, korica tanka, baš odličan!
Jako mi je drago da sam isprobala ovaj recept, a možda ga još koji put napravim.
Inače preferiram klasičan način i svoj samo malo moderniziran recept jer tako se u Istri peče i svaka me izrada kruha podsjeća na: djetinjstvo, pokojnu baku, tetu koja radi fina istarska jela i peče fantastičan kruh, prvu trudnoću kad su mi susjede nosile topli domaći kruh.....
Kruh na Brankin način mi se jako svidio :) a osobito volim vidjeti kad ona stavi slike kruha, imam osjećaj da ga ispeče toliko kao da kući ima pravu pekaru :))
kruh ti stvarno izgleda fantastično!
OdgovoriIzbrišiDraga, kruh je prekrasan, a naročito dobro izgleda na slici u ruci. Predivna sredina.
OdgovoriIzbrišiSjajno izgleda.Fotkice su predivne.Ovo je jako dobar recept!
OdgovoriIzbrišikrasno masatera!:)
OdgovoriIzbrišiSuper ti je ispao kruh. Jako lijepo izgleda, mekano iznutra, hrskavo izvana. :)
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda!
OdgovoriIzbrišiRekla sam ti vec da si prava vrijednica :)
OdgovoriIzbrišikruh ti fantasticno izgleda, stvarno krasno.
Drago mi je da ti se recept svidio,
a za pekaru u kuci....hahahha....
da, i meni se tako ponekad cini.
Inace ovaj kruh radim 2 puta na tjedan, ali u malo vecim kolicinama, tako da ostavim sto mi je potrebno za taj dan a ostatak zamrznem i vadim po potrebi.
Svaka cast draga moja !!!!
Hello dear Masatera,
OdgovoriIzbrišiamazingly light and airy is your bread geworden.Super delicious. Compliment
Kindest regards from Nuremberg, Jacob
PS: great blog Outfit
Prekrasan kruh! Vrijednice, koliko si recepata samo isprobala!
OdgovoriIzbrišiHvala svima!
OdgovoriIzbrišiJacktels thanks !!
Snježo nešto sam i prije ovog mjeseca isprobala :)
koliko krasnih kruhova danas, a tvoj je isto predivan!!!
OdgovoriIzbrišiKruh je odličan, da mi je sada koja šnita...
OdgovoriIzbrišiSve je to fino, njam!!! S puno kalorija!!! A vidi se da i sama volis probat..kak si debela..bucka!!!
OdgovoriIzbriši