Recept posvecujem dragoj Herbaxxx - dobitnici druge nagrade u igrici. Veseli me što smo se ovom prilikom i malo bolje upoznale, a nadam se i daljnjem druženju ;) Hvala Herbaxxx i ostalima na sudjelovanju u igrici, lijepo smo se zabavile ;)
Sastojci za 4-5 osoba
Punjenje:
50 dag miješanog mljevenog mesa
2-3 žlice ulja
1 manja glavica luka
1 režanj cešnjaka
3 dag nasjeckanog svježeg
peršina
origano
1 jaje
Preljev:
1,5 žlica otopljenog maslaca
1,5 žlica brašna
3,5 dl mlijeka
1 žumanjak
5-6 dag naribanog parmezana
2 žlice koncentrata rajcice
sol
papar
Ostalo:
8 velikih krumpira
origano
Priprema
Krumpire dobro oprati pa staviti kuhati 15 minuta da budu na pola kuhani.
Za vrijeme dok se krumpir kuha, popržiti sitno nasjeckan luk i cešnjak na vrucem ulju. Dodati mljeveno meso pa pržiti dok se meso pocne odvajati na sitne grudvice, dodati peršin i maknuti s vatre.
Za preljev, popržiti brašno na maslacu, lagano dodati mlijeko pa miješati da se ne stvore grudvice. Malo prokuhati pa maknuti s vatre, dodati žumanjak i ribani parmezan te dobro izmiješati.
U mljeveno meso dodati dvije žlice preljeva i dobro izmiješati, dodati jaje pa isto tako dobro izmiješati.
Ukljuciti pecnicu da se ugrije na 200 st.C.
Procijediti krumpire, prerezati svaki na pola, vecom žlicom izdubiti polovine i složiti ih na veliku tepsiju. Polovine krumpira puniti sa 2-3 žlice punjenja pa svaki preliti sa 2 žlice preljeva, posuti origanom i staviti u zagrijanu pecnicu na pola sata.
Krumpiri se jedu sa korom, a najlakše ga je jesti rukama - gristi kao namazanu fetu kruha :) tako da je
pogodan i kao snack. Zasitan je te mu u prilog nije potrebno ništa osim krastavaca ili neke salate :)
Zadnjih dana su mi na pameti police krumpira, al ovo mi je bolje! Sutra znam šta će biti za ručak! Pusa :))
OdgovoriIzbrišiVolim punjeni krompir na sto nacina, a i preliv mi se svidja :)
OdgovoriIzbrišiInteresantno jako s tim punjenjem od mljevenog mesa, baš odlično!
OdgovoriIzbrišiInteresantan recept, vrijedi ga isprobati.
OdgovoriIzbrišiJako zanimljiv recept. To je pun pogodak za vikend ručak.
OdgovoriIzbrišiPravila sam za nedjeljni rucka ovo jelo meni i sinu. Jako nam se svidjelo. Hvala puno na ideji. Btw. preljev je oodlican.
OdgovoriIzbriši