Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
500 g lisnatog tijesta
Krema
1.5 litre mlijeka
9 žumanjaka200 g gustina
1 prašak za puding vanilija (40g)
1 vanilin šećer
150 g šećera
1 vrečica mljevene želatine
korica 1 limuna
…………………
8 bjelanjaka
150 g šećerapar zrna soli
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljati pa ispeci na okrenutoj tepsiji. Prije pečenja, tijesto malo izbosti vilicom.
Staviti
mlijeko da zakuha. U međuvremenu u posebnoj posudi dobro pomiješati žumanjke,
gustin prašak za puding, vanilin šećer i šećer. Kad mlijeko zakuha dodati ovu
smjesu pa skuhati kao puding, Na kraju u još vruću kremu dodati mljevenu
želatinu.
Umutiti
bjelanjke sa par zrna soli i šećerom u čvrst snijeg pa ga lagano umiješati pjenjačom
u kuhanu kremu.
U veću
tepsiju staviti pečenu koru lisnatog, uliti kremu i ostaviti da se ohladi prije
stavljanja gornje kore. Gornju koru po želji prije stavljanja na kremu odrezati
na kocke.
Joj Vesna, obožavam krempite.Tvoje su savršene.
OdgovoriIzbrišiOprosti Snežana, napisah Vesna.
OdgovoriIzbriši