7. srpnja 2014.

Launch paketići - recept za punjene polpete (faširanci) u lisnatom

Nakon obilježavanja 5.obljetnice bloga, broj fanova danas prelazi brojku 100000 :) Koristim priliku zahvaliti vam na vjernosti, primjedbama i pohvalama. Nastojati ću opravdati povjerenje ovako velikog broja fanova, truditi se i dalje kako bi se još dugo družili :)

Povodom prelaska broja 100000 fanova na Facebook stranici donosim vam ovaj neobičan recept. Recept je nastao tako što sam u smjesu za polpete (faširance) dodala formađin, zamotala u kugle koje sam tada stavljala u lisnato tijesto. Evo i pojašnjenja za recept:


Sastojci za 12 paketa:




650 g dva puta mljevenog miješanog mesa (svinjsko i juneće ili po želji)
2 fete starog kruha
100 ml hladnog mlijeka
3-4 čena češnjaka
40 g peršina
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
sol
papar
1 žlica vegete
---------------
500 g lisnatog tijesta
12 formađina (ili 300 g gaude odrezane na kockice)
krušne mrvice za valjanje
1 žumanjak za premazivanje



Priprema: 

Mekani dio kruha razmrvite u manju zdjelu i prelijte mlijekom da omekša. Za to vrijeme sitno nasjeckajte peršin i češnjak.



U veću zdjelu staviti mljeveno meso, dobro ocijeđeni kruh, nasjeckani peršin i češnjak, jaje i krušne mrvice. Po vlastitom okusu začinite solju, paprom i vegetom.

Smjesu dobro promiješajte pa rasporedite na 12 jednakih dijelova.

Svaki dio rastanjite u krug, na njega stavite po jedan formađin (ili kocku gaude) pa zamotajte u veću kuglu. Kod oblikovanja kugle malo ih uvaljajte u krušne mrvice da se meso ne bi lijepilo za ruke.

Recept u slikama
Polovinu lisnatog razvaljajte na veličinu cca 40 x 30 cm. Odrežite na 6 jednakih kvadrata. Na svaki kvadrat stavite po jednu kuglu pa preklopite krajeve lisnatog preko kugle kao kovertu za pismo i na spoju tijesta zabodite čačkalicu. Isto ponovite s preostalom polovinom lisnatog tijesta.

Složite ih na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, premažite žumanjkom i pecite 45 minuta na 200 st.C.



Dobar tek!!

Broj komentara: 12:

  1. 1300g znaci u totalu? Da li se napravi 12 dijelova, pa se odvoji malo mesa sa svakog dijela i doda nakon stavljanja sira? Jesam li dobro razumijela? I da li se polpete uvijene u tijesto mogu zamrznuti jer je nama troma 12kom. previse. Ako da, koliko moze da stoji u dubokom? Unaprijed hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne treba odvajati nego komplet smjesu rasporediti u 12 djelova. Svaki onda rastanjiti ubaciti sir pa zatvoriti u kuglu.
      Predlažem pola smjese s pola lisnatog ili napraviti kugle pa zamrznuti, pakirati ih nakon što izvadite iz zamrzivača ;)

      Izbriši
  2. čestitke, svaka čast! samo tako nastavi! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. super,hvala na ideji..paketici cekaju da se ispeku :)

    OdgovoriIzbriši
  4. sviđa mi se budem isprobala pa javim :)

    OdgovoriIzbriši
  5. odlicni su..uz salaticu lagani rucak,nista drugo ne treba..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na isprobavanju ;) Ako imate slikicu pošaljite mi :)

      Izbriši
  6. u tvoje recepte ne sumnjam :) dapače...iskrene čestite za 100000 fanova :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Primjer kako klasicno jelo obuci u moderno ruho. A jos í fino...

    OdgovoriIzbriši