Kod mene su sastojci prilagođeni za veću količinu njoka :)
Recept:
Sastojci:
1 kg njoka
600 g piletine
3 čena češnjaka
500 ml vrhnja za kuhanje
200 g gaude
40 g ribanog parmezana
125 g mozarele
sol i papar
Priprema:
Stavite kuhati vodu za njoke.
Piletinu narežite na komadiće, popržite na malo ulja i začinite, dodajte sitno nasjeckan češnjak. Preko popržene piletine prelijte vrhnje pa ostavite da kuha oko desetak minuta. Za to vrijeme naribajte sir i stavite kuhati njoke.
Sad izvadite piletinu, a u vrhnje dodajte sve vrste sireva te po želji još začinite. Kad su sirevi otopljeni dodajte im kuhane njoke i promiješajte.
Njoke u sosu servirajte na tanjur zajedno s piletinom. Po želji pospijte parmezanom.
Original recept je ovdje.
Draga Snjezana,
OdgovoriIzbrišidrago mi je da si spremala i da vam se svideo. Veliki pozdrav :*
Super je, kćer je tražila da probamo neki umak koji još nismo radili pa eto čim sam ugledala naslov recepta krenula sam u printanje ;)
IzbrišiHvala ti ;)