Vjerujem da već polako razmišljate o blagdanima. ..
kako pripremiti nešto fino, klasično a neobično jelo kojim ćete iznenaditi
goste ali i ukućane. Ja sam tako odlučila pripremiti sarmafine – lažne sarme
pripremljene u kalupima za muffine. Recept se sastoji od samo nekoliko namirnica,
a umjesto zamotavanja u listove kupusa smjesa se pakira u pancetu. U smjesu sam
dodala Fant
mješavinu za punjenu papriku i sarmu koju sad možete naći u promo pakiranju
(2+1 Fant + knjižica recepata za sarmu). Dodatno nisu potrebni nikakvi drugi
začini.
Priprema je jednostavna, a pečenje traje 45 minuta
što je puno kraće od kuhanja klasične sarme. Gosti i ukućani će se sigurno
ugodno iznenaditi već samim izgledom jela. J
Recept
za sarmafine – muffin sarme
Sastojci:
600
g miješanog mesa (2 x mljevenog)
100
g riže
100
ml mlake vode
500
g rezanog kiselog kupusa (300 g dobro
ocijeđenog)
400
g narezane pancete
Priprema:
Rezani kiseli kupus isperite u vodi te ga
jako dobro ocijedite i još malo nasjeckajte oštrim nožem. Nakon cijeđenja pola
kile kupusa ostati će 300 g. Pripremite rižu i meso.
Sadržaj vrećice Fant mješavine prelijte sa 100 ml
mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
Meso i rižu promiješajte, dodajte pripremljenu Fant
mješavinu i dobro promiješajte. Na kraju dodajte kupus u dva ili tri navrata
kako bi ga što bolje izmiješali s mesom.
Upalite pećnicu da se ugrije na 180 st.C.
Pripremljene sarmafine stavite peći u prethodno
zagrijanu pećnicu i pecite 45 minuta na 180°C. Poslužite uz prilog po želji.
Više o Fant mješavini za punjenu papriku i sarmu i
drugim idejama za slične recepte pogledajte ovdje.
Ovo je baš dobro i originalno! Tradicionalno na Novu godinu imamo sarmu, pa će tako biti i ovaj puta, ali ovo je odlična ideja za kasnije.
OdgovoriIzbrišiDrago mi je da ti se sviđa :) Meni je ovo simpa najviše kad imamo goste :)
Izbriši