16. ožujka 2016.

Vanil krem štrudla

Davno sam dobila preporuku za isprobavanje Vanil krem štrudle koja mi je poslužila za brzu pripremu kolača koje sam nosila u goste. Jako nam se svidjela pa sam ju ponovo radila za Dan žena. Vrlo je jednostavna, brzo se priprema i svrstavam ju u ekonomične recepte.


Recept za krem štrudlu od vanilije:




Sastojci:

500 g kora za savijače

Fil za kore:
3 veća jaja
3 žlice šećera
200 ml ulja
60 g pšeničnog griza (1/2 čaše od 200ml)
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo

Vanilin krema:
1 litra mlijeka
9 žlica šećera
3 praška za puding okusa vanilije (3x40g)


Priprema:

Skuhajte puding pa ga pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se malo hladi dok pripremite fil za kore.

Za fil pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, a na kraju naizmjenično dodajte jogurt i pšenični griz pomiješan s praškom za pecivo.

Uključite pećnicu da se ugrije na 180 st.C.

Kore podijelite na tri ili četri dijela. Ja sam imala u pakovanju 11 kora pa sam za dvije štrudle koristila po četiri kore, a za treću štrudlu samo tri kore.

Svaku štrudlu pripremate na način da na prve tri kore razmažete 2-3 žlice fila za kore te na početku četvrte kore stavite trećinu vanilin kreme. Zarolajte i stavite u kalup veličine cca 25x35 cm. Kad ste sve kore pripremili, ostatkom fila za kore premažite štrudle i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 25 minuta na 180 st.C dok ne poprime boju.

Pečene štrudle ostavite malo da se ohlade pa ih posipajte šećerom u prahu.



Po želji puding okusa vanilije zamijeniti nekim drugim okusom.

Original recept možete pročitati ovdje.



1 komentar: