Recept za krem štrudlu od vanilije:
Sastojci:
500 g kora za savijače
Fil za kore:
3 veća jaja
3 žlice šećera
200 ml ulja
60 g pšeničnog griza (1/2 čaše od 200ml)
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo
Vanilin krema:
1 litra mlijeka
9 žlica šećera
3 praška za puding okusa vanilije (3x40g)
Priprema:
Skuhajte puding pa ga pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se malo hladi dok pripremite fil za kore.
Za fil pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, a na kraju naizmjenično dodajte jogurt i pšenični griz pomiješan s praškom za pecivo.
Uključite pećnicu da se ugrije na 180 st.C.
Kore podijelite na tri ili četri dijela. Ja sam imala u pakovanju 11 kora pa sam za dvije štrudle koristila po četiri kore, a za treću štrudlu samo tri kore.
Svaku štrudlu pripremate na način da na prve tri kore razmažete 2-3 žlice fila za kore te na početku četvrte kore stavite trećinu vanilin kreme. Zarolajte i stavite u kalup veličine cca 25x35 cm. Kad ste sve kore pripremili, ostatkom fila za kore premažite štrudle i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 25 minuta na 180 st.C dok ne poprime boju.
Pečene štrudle ostavite malo da se ohlade pa ih posipajte šećerom u prahu.
Po želji puding okusa vanilije zamijeniti nekim drugim okusom.
Original recept možete pročitati ovdje.
Volim ovakve meke i sočne kolače!
OdgovoriIzbriši