15. svibnja 2012.

Kokos puslice

Evo još jednog recepta za korištenje bjelanjaka..



Sastojci:

3 bjelanjka

210 g šećera

250 g kokosovog brašna

Limunova korica



Priprema:

Bjelanjke umutiti u snijeg, polako dodavati šećer i koricu limuna, mutiti dalje da nastane gusti čvrsti snijeg.

U gotov snijeg kuhačom lagano umiješati kokos.  Smjesu staviti u vrećicu pa istiskivati male hrpice ili ih oblikovati pomoću žlica. Količina je za 3 tepsije od pećnice.
 
Peći 30 minuta na 120 stupnjeva C ukoliko se sve tri tepsije peku uz pomoć ventilatora, ako se peku pojedinačno onda 30 min na 140 stupnjeva C.
 
Po želji pola puslica išarati otopljenom čokoladom i margarinom u omjeru 1:1.

Broj komentara: 8:

  1. Hello Masatera, your Kokos puslice looks very yummy...

    OdgovoriIzbriši
  2. ma, zakon su ti te tvoje slastice od bjelanjaka! puslice baš mame... samo, gdje su svi žumanjci odlutali? :D očekujemo i žute slatke delicije

    OdgovoriIzbriši
  3. Haha jesi me otkrila :))) Pa mogu žutanjci u onaj tiramisu ali ovi su otišli u orehnjaču..

    OdgovoriIzbriši
  4. ne volim puslice pa moji bjelanjci obično završe u škrinju i čekaju...

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš su ti super ispali.

    http://artonmyway95.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo izgleda jako fino , moraćemo da probamo

    OdgovoriIzbriši