Prije nekoliko dana otvaranje bloga prešlo je brojku od 3.000.000 puta. Veseli me svaki Vaš komentar i pitanja bilo na postu ili na mailu. Nadam se da će Vam se i budući recepti svidjeti te da će se naše druženje nastaviti još dugo ;)
Evo gdje sam utrošila bjelanjke ostale nakon izrade Tiramisu-a u čaši..
Mini pavlove su vrlo jednostavne za izradu, a tek kako su nježne i topive u ustima... jednostavno se nestanu u trenu ;)
Sastojci:
3 bjelanjka
180 g šećera
žličica octa
par zrna soli
300 ml slatkog vrhnja
voće po želji
Priprema:
Bjelanjke tuči, polako dodavati šećer u vrlo tankom mlazu ili žlicu po žlicu, sol i ocat.
Konstantno miksati dok ne nastane čvrsta smjesa. Smjesu sad staviti u najlon vrečicu, odrezati na jednom kraju na dnu vrečice i štrcati na papri za pečenje mini košarice (dno popunjen krug, dva reda samo po obruč - vidi sliku).
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici sat vremena na 140-150 stupnjeva C.
Pečene puniti šlagom i voćem. Ohladiti !
U pravu si,ljepsi desertic ne postoji,u ovome mozes da nades sve,slatkocu puslice i svjezinu voca..divne su!!!
OdgovoriIzbrišiJa ih napravim i ostavim ako mi ne trebaju odmah,punim ih po potrebi,onda kada se pojedu svi kolaci ,one dodu na scenu !!!!:)
Prekrasne so te tvoje mini pavlove.
OdgovoriIzbrišiDodala sem tvoj blog med moje priljubljene.
Predivne su! Zaista jako lepo izgledaju!!! :)
OdgovoriIzbrišiObožavam ih, izgledaju krasno :)
OdgovoriIzbrišiSuper ideja za mini pavlove. Pravila sam pavlovu, ali ova mini varijanta mi je super i sigurno ce biti sljedeci put.
OdgovoriIzbrišiodlična ideja za iskoristiti bjelanjke! stvarno su super te mini košarice, a posebno mi se svidjelo što ti meringue nije uopće promijenio boju izvana tijekom pečenja, svaka čast! ostavila sam ti na svom blogu malu nagradu!
OdgovoriIzbrišihttp://skola-kompjutera.blogspot.com/
OdgovoriIzbrišiOve pavlove u mini izdanju su me totalno oduševile, ukras su svake trpeze! Divni!!
OdgovoriIzbrišiA zakaj su meni žute?...pa na 150 ih sušim
OdgovoriIzbriši