2. svibnja 2012.

Mini pavlove

Prije nekoliko dana otvaranje bloga prešlo je brojku od 3.000.000 puta. Veseli me svaki Vaš komentar i pitanja bilo na postu ili na mailu. Nadam se da će Vam se i budući recepti svidjeti te da će se naše druženje nastaviti još dugo ;)

Evo gdje sam utrošila bjelanjke ostale nakon izrade Tiramisu-a u čaši..



Mini pavlove su vrlo jednostavne za izradu, a tek kako su nježne i topive u ustima... jednostavno se nestanu u trenu ;)

Sastojci:
3 bjelanjka
180 g šećera
žličica octa
par zrna soli

300 ml slatkog vrhnja
voće po želji



Priprema:

Bjelanjke tuči, polako dodavati šećer u vrlo tankom mlazu ili žlicu po žlicu, sol i ocat.

Konstantno miksati dok ne nastane čvrsta smjesa. Smjesu sad staviti u najlon vrečicu, odrezati na jednom kraju na dnu vrečice i štrcati na papri za pečenje mini košarice (dno popunjen krug, dva reda samo po obruč - vidi sliku).


Peći u prethodno zagrijanoj pećnici sat vremena na 140-150 stupnjeva C.
Pečene puniti šlagom i voćem. Ohladiti !

Broj komentara: 9:

  1. U pravu si,ljepsi desertic ne postoji,u ovome mozes da nades sve,slatkocu puslice i svjezinu voca..divne su!!!
    Ja ih napravim i ostavim ako mi ne trebaju odmah,punim ih po potrebi,onda kada se pojedu svi kolaci ,one dodu na scenu !!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasne so te tvoje mini pavlove.
    Dodala sem tvoj blog med moje priljubljene.

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivne su! Zaista jako lepo izgledaju!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam ih, izgledaju krasno :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja za mini pavlove. Pravila sam pavlovu, ali ova mini varijanta mi je super i sigurno ce biti sljedeci put.

    OdgovoriIzbriši
  6. odlična ideja za iskoristiti bjelanjke! stvarno su super te mini košarice, a posebno mi se svidjelo što ti meringue nije uopće promijenio boju izvana tijekom pečenja, svaka čast! ostavila sam ti na svom blogu malu nagradu!

    OdgovoriIzbriši
  7. http://skola-kompjutera.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. Ove pavlove u mini izdanju su me totalno oduševile, ukras su svake trpeze! Divni!!

    OdgovoriIzbriši
  9. A zakaj su meni žute?...pa na 150 ih sušim

    OdgovoriIzbriši