Ova je torta nastala kad sam krenula raditi tortu od oraha i ustanovila da nemam oraha :-)
Sastojci
Tijesto:
5 jaja
30 dag šecera
26 dag brašna
4 dag kakaa
10 žlica vode
pola praška za pecivo
Krema:
3 dl mlijeka
3 žlice oštrog brašna
5 dag cokolade otopljene
20 dag margarina
15 dag šecera u prahu
1 žumanjak
Glazura
5 dag cokolade
5 dag margarina
1 žlicu ulja
malo mljevenih oraha za
ukras
Priprema
Tijesto:
Žutanjke i šecer pjenasto umutiti, dodati vodu, žlicu po žlicu. Zatim dotati brašno izmiješano sa pecilnim praškom i prosijanim kakaom te na kraju snijeg od bjelanjaka. Lim nauljiti i staviti peci tijesto na 180 st.C oko 45-50 min.
Žutanjke i šecer pjenasto umutiti, dodati vodu, žlicu po žlicu. Zatim dotati brašno izmiješano sa pecilnim praškom i prosijanim kakaom te na kraju snijeg od bjelanjaka. Lim nauljiti i staviti peci tijesto na 180 st.C oko 45-50 min.
Krema:
5 žlica mlijeka promiješati sa brašnom. Ostatak mlijeka zakuhati i dodati razmuceno brašno. Skuhati i ohladiti. Margarin, šecer, žumanjak i otopljenu cokoladu dobro izmiješati i dodati u ohladenu kremu.
Peceno tijesto dva puta prerezati i premazati kremom. 1/4 kreme ostaviti za premazati zadnju koru - ispod glazure i za vijenac. Mljevene orahe staviti oko torte.
5 žlica mlijeka promiješati sa brašnom. Ostatak mlijeka zakuhati i dodati razmuceno brašno. Skuhati i ohladiti. Margarin, šecer, žumanjak i otopljenu cokoladu dobro izmiješati i dodati u ohladenu kremu.
Peceno tijesto dva puta prerezati i premazati kremom. 1/4 kreme ostaviti za premazati zadnju koru - ispod glazure i za vijenac. Mljevene orahe staviti oko torte.
Sa zadovoljstvom pratim sve Vaše objave.Šta reći,dal su recepti izvrsni,neke već koristila,ili dekoracije ili ukus.Svako dobro Vam želim i naravno još puno Vaših korisnih i jednostavnih uputa S poštovanjem veliki pozzzzzzzzzz za Vas
OdgovoriIzbriši