Sastojci:
Tijesto
2 dl ulja
2 dl vode
4 dl brašna
5-6 kom jaja
3 dag gustina
pola žlicice soli
Krema
30 dag šecera
1 lit mlijeka
8 dag brašna
5 jaja
2 vanilin šecera
1 puding od vanilije
25 dag margarina
Priprema
Ulje, vodu i sol staviti zakuhati. Nekoliko trenutaka neka kuha. Dodati brašno promiješano
sa gustinom. Miješati i pržiti da se tijesto dobro sastavi. Na dnu posude se stvori bijeli sloj
a tijesto se poveže u kompaktnu smjesu. Maknemo sa vatre i ohladimo.
U hladnu smjesu dodamo jedno po jedno jaje. (ako su jaja veca 5 jaja + 1 žutanjak, a ako
su manja 6 cijelih jaja). Dobije se ljepljivo tijesto.
Tijesto se stavi u štrcaljku ili se oblikuju hrpice žlicom.
Pece se u zagrijanoj pecnici na 200 st.C 20-25 minuta.
Napomena: Jako je važno da se prilikom pecenja kora za princeze, pecnica dok ne budu
pecene ne smije otvarati!!
Krema:
Mlijeko se skuha s vanilijom. Posebno se izmiješaju jaja sa šecerom, brašnom, praškom za
puding i žlicom kuhanog mlijeka pa se ta smjesa umiješa u mlijeko i kuha dok se krema ne
zgusne. U hladnu kremu se doda pjenasto razraden margarin i nadjevaju kore koje smo
prerezali na pola.
Sutra ih pravim pa se nadam da će bit uspješne....koliko ih ispadne otprilike??
OdgovoriIzbrišiSuper su ispale....nikad bolje nisam probala...recept je pogođen!!! Hvala još jednom...
OdgovoriIzbrišiSta je strcaljka?
OdgovoriIzbrišiŠtrcaljka - šprica.. ono čime se ukrašavaju torte. Hrpice tijesta se mogu vaditi i žlicom.
OdgovoriIzbrišikoliko ih ispadne??
OdgovoriIzbrišiOvisno o veličini, meni dođe 70-tak manjih.
OdgovoriIzbrišiKoliko je to 4dl brasna, otkad se brasno meri u dl.
OdgovoriIzbrišiSmatrala sam da je bolje napisati 4 dl (400 ml) nego 2 šalice jer šalice mogu biti male i velike, ovako se zna da je brašno mjereno u šalicama od 200 ml.
OdgovoriIzbriši