Ovaj recept najviše koristim za torte. Jednostavan je i svima je jako ukusan.
Sastojci
Tijesto:
5 jaja
30 dag šecera
20 dag brašna
10 dag mljevenih oraha
10 žlica vode
pola praška za pecivo
2 žlice ruma
Krema:
3 dl mlijeka
4 žlice oštrog brašna
1 vanilin šecer
20 dag margarina
15 dag šecera u prahu
Cokoladna glazura
8 dag cokolade
5 dag margarina
Priprema
Tijesto:
Žutanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati vodu - žlicu po žlicu. Zatim dodati brašno izmiješano s pecivom, orahe pomiješane sa rumom i snijeg od bjelanjaka. Lim nauljiti, pobrašniti i staviti peći tijesto na 180 st.C oko 45 - 50 min, ovisno o pećnici.
Krema:
5 žlica mlijeka promiješati s brašnom. Ostatak mlijeka zakuhati i dodati razmućeno brašno. Skuhati i ohladiti. Margarin i vanilin šećer dobro izmiješati i dodati u ohlađenu kremu.
Pečeno tijesto prerezati 2 puta i namazati kremom.
Tortu na vrhu premazati čokoladnom glazurom, okolo ukrasiti mljevenim orasima ili cijelu ukrasiti sa 5 dcl tučenog slatkog vrhnja.
Ukoliko mi je potrebna veća torta, količinu sastojaka za tijesto povećam na: 8 jaja, 45 dag šećera, 30 dag brašna, 15 dag oraha, 15 žlica vode, jedno pecivo i tri žlice ruma. Sastojke za kremu ostavim iste.
Ja sam odusevljena tvojim dekoracijama. To je nesto sto mi bas ne ide od ruke. Ali bi voljela da naucim. Da li bi ti mogla objaviti postepeno kako ukrasavas torte i staviti korak po korak slike?
OdgovoriIzbrišiHvala u naprijed
ovaj biskvit je toliko lagan i aromatičan...divota...samo radim kremu sa žumanjcima i kavom isto super
OdgovoriIzbriši