18. kolovoza 2009.

Neobične lazanje

Nedavno sam isprobala ovaj recept sa coolinarike, već na sami pogled slike jelo mi je bilo primamljivo, a osim toga recept je od Chris-snow sa coolinarike koja mi je od prvih kontakata jako draga osoba, a nedavno mi je uskočila u pomoć prilikom traženja poklona kćerci za rođendan. Kako sam prije nekoliko mjeseci, vračajući se s puta, nedaleko od njenog kraja vidjela željeni poklon, a nakon toga ga kod nas u gradu nisam našla, kontaktirala sam ju i evo poklon čeka već dva tjedna sakriven kod mene u ormaru :) još malo pa ga mogu uručiti kćerci koja sutra slavi rođendan i znam da će biti presretna :) na čemu sam jako zahvalna dragoj Chris-snow :)



Ove su se lazanje jako svidjele i mojoj kćerci, čak i više nego prave lazanje, pa ga upisujem u ovu bilježnicu kako bi mi bio pri ruci prilikom sljedeće pripreme :)



Evo i recepta u kojem ću navesti sastojke koje sam ja koristila za manju tepsiju (vatrostalna).

Sastojci:

7 listova lazanja
25 dag deblje rezane vratine (ili više slojeva šunke)
25 dag sira gaude
ribani parmezan
2 jaja
2 dl kiselog vrhnja
sol
pasirana rajčica
origano



Priprema:

Pripremiti premaz od mješavine: 2 jaja, kiselog vrhnja, ribanog parmezana i malo soli.

Listove lazanja skuhati da omekšaju. Ohladiti ih i posušiti na krpi ili to brzo učiniti uz pomoć papirnatog ubrusa.

Ja sam ih prilikom sušenja odmah i punila: na list lazanje prvo namazati premaz, prekriti sa debljom fetom kuhane vratine ili nekoliko feta šunke ako je tanko rezana, na nju staviti sir pa sve zajedno zarolati i staviti u tepsiju.



Isto ponoviti sa svim kuhanim listovima lazanja te ih slagati tako da popune dno tepsije u jednom redu (koristila sam vatrostalnu posudu). Preliti ostatkom preljeva, preko njega dodati malo pasirane rajčice (ili kečapa) te ukoliko je ostalo gaude naribati po vrhu te bogato posuti origanom.



Peći 30 minuta na 180 st.C.



Ove su lazanje zasitne te će biti dovoljne 2 rolnice po osobi.

4 komentara:

  1. Zanimljive su. Vjerujem i da su jako ukusne!

    OdgovoriIzbriši
  2. izgledaju mi tako fino i kremasto... po sastojcima podsjećaju na pizzu, ma ne mogu biti loše :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš fino izgledaju !
    Ćeri,srećan rođendan od srca želim !
    Šaljem vam poljubac :))

    OdgovoriIzbriši